Videnskabeligt bevis for Spindlermans metode?

Jeg har lavet min egen videnskabelige undersøgelse.
 
Den er muligvis ikke så højt oppe i det man kalder...
 
Evidensheirakiet.
 
Det er et fancy ord, som beskriver en skala for, hvor pålideligt et videnskabeligt resultat er.
 
Hvis du for eksempel spørger 20 mennesker, hvor tit de drikker cola, og 20 år senere undersøger, hvor mange af dem, der har udviklet diabetes type II, så vil resultatet  ikke være det papir værd, som det er skrevet på – simpelthen fordi der er for få deltagere og de data man har er for usikre.
 
Er du med så langt?
 
Godt.
 
Hvis du i stedet laver en omfattende undersøgelse af 20.000 menneskers kostvaner, så vil du muligvis bedre kunne bruge resultatet til at sige noget om årsagen til forskellige livsstilssygdomme, ihvertfald hvis man indsamler og tolker data efter kritiske standarder, som vi mennesker har udviklet gennem årtier.
 
Det er MEGET simpelt fremstillet.
 
Men du kan godt se pointen ikke?
 
Jo mere grundigt og kritisk du undersøger et fænomén, jo større er chancen for, at du kan forudsige fremtiden baseret på dine undersøgelser.
 
Og det bringer os (langt om længe) tilbage til MIN videnskabelige undersøgelse.
 
Den er ikke pålidelig i videnskabelig sammenhæng.
 
Men...
 
Jeg har observeret, at jeg stort set ikke kan blive træt når jeg kører bil, hvis  blot EN af disse tre faktorer er til stede....
 
* Der er lys tændt bag ved mig.
 
* Jeg har noget at spise (gerne slik, og endnu mere gerne lakrids).
 
* Jeg har noget at drikke (gerne kaffe eller cola).
 
Hvis alle 3 faktorer er til stede, kan jeg overvinde trætheden ekstremt længe.
 
Jeg kan ikke love, at det virker for dig.
 
Men jeg har observeret, at det virker for mig, og derfor sørger jeg altid for at have noget drikkeligt, helst cola zip (uden sukker, men med rigeligt kunstigt sødemiddel, som er HELT ufarligt – og DET har jeg videnskabeligt belæg for at sige, i modsætning til dem, der siger det modsatte) og noget slik med i bilen.
 
Og så tænder jeg en af bagsædepasserger-lamperne.
 
For din og for mine børns skyld.
 
Og her er grunden til, at jeg bringer det op i denne klumme…
 
Jeg har meget stor respekt for videnskaben.
 
Men jeg har også stor respekt for selverkendelse.
 
Og den her observation er mere de sidste end det første.
 
Jeg erkender, at jeg bliver træt, når jeg kører om aftenen.
 
Og jeg ved, at jeg kan bekæmpe det med simple midler.
 
En anden selverkendelse…
 
Jeg får kun skrevet mails, når jeg laver en aftale med mig selv om, at jeg skriver, UANSET om jeg har motivationen til det, for jeg ved, at den kommer, når jeg skriver (ikke omvendt). Så hver dag sætter jeg mig ned og skriver MINDST 2 mails, og det står ikke til forhandling. Og jeg skriver dem ALTID i et online skriveprogram, som SLETTER alt, hvis jeg stopper med at skrive i 5 sekunder.
 
Hvis du synes, at det her er uvedkommende for dig, og lidt for mærkeligt.
 
Så afmelder du dig sikkert.
 
Men jeg tvivler.
 
 
 
Morten Spindler

 


Få pladser tilbage i kalenderen.
(Når du er på min e-mailliste, kan du købe sparring via skype)

 

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.