Hvorfor venstreorienterede tjener flere penge...

20181111_lemmings

Jeg vinkede et sidste farvel til min mor, der prøvede på at virke så rolig som muligt...

Hun er god til mange ting, min mor.

Hun kan sy.

Hun kan lave mad.

Og hun er MEGA-god til at få sig en lejlighed lige i nærheden af det hus vi har bygget, så vi unge kan få glæde af hendes selskab og hendes uvurderlige hjælp. (Heldigvis er hun kun sidst i 70’erne, så vi kan nyde hendes væsen i mange årtier endnu). Listen over ting, hun er god til… er for lang til een email.

Men…

Hun er IKKE god til at skjule ængstelse. Hendes eneste og førstefødte søn skulle flyve til USA og hun selv skulle styre min Golf (med automatgear) hjem… Tronfølgen og hendes egen førlighed stod på spil, men hun havde besluttet sig for at tage det i stiv arm. Jeg vinkede beroligende og gik mod svingdørene til Billund lufthavn.

Den ene svingdør stod stille.

Den anden svang.

Svingede.

Svung.

Eller-nu-det-hedder.

Jeg kiggede op og betragtede et fænomén, som jeg ser igen og igen, når jeg færdes ude blandt almindelige dødelige.

Jeg kalder det "lemming-effekten".

Alle gik samme vej hen til den højre dør. Ikke fordi den højre var mere tiltrækkende. Eller fordi der var kortere. Heller ikke fordi den så mere rigtig ud.

Men hvorfor så?

Fordi…

Alle de andre gik den vej.

Folk gør som de andre, så selvom der var kø ved døren til højre, var der ingen som gjorde den mindste mine til at overveje døren til venstre.

Svingdøren til venstre stod også stille.

Men det gjorde den, fordi ingen gik hen til den.

Ingen før mig.

Jeg gik til venstre.

Og SÅ begyndte andre at gøre det samme. Kort tid efter døde nysgerrigheden dog ud, og folk begyndte igen at vælge den samme svingdør som dem der gik forrest. Og sådan er det også med emails. Folk står i kø for at sende kedelige, monotone emails, der ikke sætter dit pis i kog.

Hvorfor?

Fordi, det gør alle de andre, og så er det nok DET, man skal gøre.

Jeg brækker mig.

Og så alligevel…

For lemmings-effekten er også årsagen til, at du ikke engang behøver at anstrenge dig for at stikke ud fra mængden. Bare gå til venstre, når de andre går til højre. Dine konkurrenter vil måse følge efter. Men kun i starten. Snart går de igen til højre, og ellers gør DU det bare.

Hvis du tror, at jeg dyrker det fænomen i min kommende bog om e-mailmarkedsføring...

Så tager du næppe fejl.

 

 

Morten Spindler

 

 

Skypecoaching max 1 time (min tid er kostbar og sjælden):
[kun for læsere af mine daglige rants]

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.