No-bs tips fra det mørke Svelland...

Jenny strækker armene ud og viser hvor store de er.

De laks, som de fanger i elven lige uden for vinduerne.

På den anden side af elven tegner mellemstore bjerge en rå og bølgende horisontlinie.

Det ligner et sted, hvor stress er en saga blott.

Vi er i Sverige.

Meget tæt på polarcirklen.

Vi er kommet for at hente Tjalfe, en 12 uger gammel svensk laphund, der indtil i dag har dvælet her med sin mor, 6 søskende og en svensk familie. På ganske få timer har vi hørt fortyllende historier om dette øde sted. Sproget. Og historien om et folk der talte finsk, men pludselig for mange år siden blev delt af regeringers kyniske aftale om at trække en grænse midt i floden og derefter blev folket på den svenske side tvunget til at tale svensk.

Så i dag taler alle folk heromkring både finsk og svensk.

Og jeg priser mig lykkelig for at møde mennesker, der lever der hvor vejen bliver til sand og hvor selv stilheden bliver bange for mørket, der sænker sig tidligt på eftermiddagen.

For herude er der ingen bullshit.

Og masser af gæstfrihed.

Da strømmen sent på aftenen slår knuder og får lyset til at blinke går der kun få minutter før en god bekendt triller ind på gårdspladsen i sin firehjulstrækker.

Under hjulene knaser sand om kap med rimfrost.

Og ud af bilen stiger en tætbygget mand, der ser ud til (indenfor 1 døgn) at kunne fange en bjørn med de bare næver, bygge et hus af seje nordsvenske granplanker og nyde en tur i en sauna med vennerne, inden han spiser aftensmad med familien.

Og snart er strømmen i huset atter stabil.

Herude hjælper man hinanden.

Og man lader sig ikke mærke af 15 graders frost.

Det er hverdag.

Jeg elsker dette sted.

Men snart skal vi hjem til vores kalenderliv og til det sted, hvor vi dvæler og hvor jeg skriver på en bog om e-mailmarkedsføring, som med sikkerhed kommer til at indeholde mere end een indsigt fra dette det måske mest øde sted, jeg nogensinde har drukket kaffe og grinet ad Trump sammen med ligesindede.

Nu vil jeg nyde de sidste timer under isnende himmelstrøg...

Bye, bye.

 

 

Morten Spindler

 

 

PPS
Skypecoaching med Spindlerman koster 1.600,- kroner pr. time (og du kan købe det, når du er læser af mine daglige emails)

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.