Hvordan du får folk til at gøre som du siger

Her er et (gratis) tip.

Aldrig give folk gratis tips.

Jeg ved, at det er grotesk, men der er noget om snakken. I går gav jeg en potentiel kunde 15 minutters coaching, som med garanti kunne vende op og ned på hendes forretning... Fra middelmådig til fornuftig, eller det der er vildere – og som du måske allerede har gættet, indgik det i min rådgivning, at hun skulle sende mindst 1 mail om dagen til sine nye læsere (ihvertfald i en periode).

Hun så oprigtigt taknemmelig ud.

Men så sagde sendte hun tunge skyer ind over Spindlermans skrivebord – med disse deprimerende ord:

= = =

Jamen så tror jeg, at jeg vil gøre som du siger – bortset fra een ting, jeg vil ikke sende en mail om dagen, for mine læsere er kun vant til en mail om ugen.

= = =

Men...

det...

var...

jo...

kun...

til dine NYE læsere..?

Den sidste sætning fik jeg kun tænkt, for jeg både hun og jeg var nødt til at løbe til andre møder. Men bagefter slog det mig, hvor tit jeg har hørt den slags nonsens (og ISÆR når folk ikke har betalt penge for min rådgivning)... De lytter og tænker: »Det er meget godt det der, men i MIN branche, der kan man ikke gøre sådan, så jeg skraber lige hans nutella af brødet og smører den over på min sildemad«. Sådan lidt lissom, hvis jeg sagde til elektrikeren der lige nu hænger lamper op i vores hus at han godt må skrue dem op, men de der grimme ledninger, dem skal vi ikke have op.

Jamen så virker lamperne jo ikke..?

Ah mon dog, men uanset hvad.

I mit hus, ser det ikke pænt ud med ledninger.

Og når elektrikeren så var kørt hjem, kunne jeg ringe til hans chef og sige:

»Ham elektrikeren, du sendte ud til mig – han kunne så IKKE få lyset til at virke, bare til orientering«.

Oh well.

Det ville aldrig ske, for jeg har betalt elektrikeren hvide, skatte- og momsplagede penge, og derfor lytter jeg til hans gode råd og lader hans ekspertise veje tungere end mine følelser omkring ledninger og andet pjat.

Ligesom hende jeg coachede (gratis) ikke kan tage halvdelen af mit råd og tro, at det virker alligevel.

Hvis du forstår pointen med det jeg fabler om, så vil du også få gavn af min bog, som udkommer 1. september.

Hvis ikke?

Så må vi håbe, at det bliver lysere i morgen.

 

 

Morten Spindler

 

 

PS. Jo, du må gerne give gratis tips, når du for eksempel skal lokke folk ind på din liste. Men husk, at de færreste har respekt for "gratis".

 

PPS. Simplero er ikke gratis, men du kan prøve gratis i 14 dage.

Simplero.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.