Pengene er der, hvor jeg peger...

Stanken ramte Thor som damp fra en trykkoger.

»Far det lugter« udbrød han i en lettere irriteret tone, næsten som om det var min fejl, at containerpladsen på en fugtig søndag eftermiddag ikke duftede af lavendel og aftershave... Det var ganske vist min skyld, at vi befandt os netop der på dette tidspunkt, men dunsten af rådne fisk var ikke mit værk.

Der er meget, jeg ikke ved.

Men så meget ved jeg da.

Oh, well - vi kom igang alligevel, for sådan en lejet trailer... tømmer jo ikke sig selv.

På et tidspunkt fandt den snart 4-årige ud af, at han kunne tyre plasticflasker op i containeren – et tricks, han ellers aldrig før havde ku' klare.

Det gjorde, at han glemte stanken, og på et tidspunkt pegede jeg og sagde til knægten, at der også lå noget plastik på asfalten, som andre havde smidt, og det kunne han jo hjælpe dem med at få smidt op, når han nu var blevet så god til smidning.

Han kiggede i den retning, han troede jeg pegede.

»Nej, ikke der« sagde jeg lettere irriteret over, at han ikke var klogere end alle andre børn på det punkt. »Kig nu hvor jeg peger«.

Og de gør det allesammen, ikke sandt?

Når du peger, så ser de IKKE i den retning du peger, men gætter i stedet, for det er jo meget lettere at stirre frem og tilbage uden at finde det de leder efter, end det er at observere, hvor du peger hen – og SÅ glo i DEN retning.

Doooh.

Men i det øjeblik indså jeg, at der lå en lektion gemt i den episode, som var værd at dyrke.

Det er nemlig præcis det samme der sker, når du sender emails.

Du har løsningen på dine læseres problem.

Og det er ganske let at pege på den.

Men hvis du ikke er varlig, så kan det godt blive farligt.

Dine læsere er nemlig – lissom alle andre mennesker – allerede begyndt at kigge i den retning, de TROR du peger, så din opgave er at få dem til at se, hvor du peger.

Og IKKE for i den retning, de allerede glodede.

Kan du se, hvor jeg vil hen?

Dine emails er din forlængede pegefinger.

Det er så smukt.

 

 

Morten Spindler

 

 

Se her: pegning på Spindleroider.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.