Det bedste ved tidens tand...

Gamle Hansen var en mand, jeg kendte i slutningen af 80'erne – mest fordi jeg en kort overgang var kæreste med hans datter. Han var en brovten gammel mand, der ikke sagde så meget, men når han sagde noget, var det som regel værd at bemærke.

Og når han sagde noget 2 gange, var man næsten helt sikker på at huske det.

Her er en af de (meget få) ting, han sagde ofte.

= = =

Der findes 2 slags mænd.

Dem, der pisser i håndvasken og dem der ikke vil indrømme, at de gør det.

= = =

Den sætning er en stærk lektion, der kan overføres til meget andet end urin.

For eksempel er der mange mænd (og kvinder), som ikke vil indrømme, at de har helte, som de ser op til og gerne vil ligne, og det er en skam, for det er en af de mest opløftende og motiverende ting i livet... At have andre mennesker som forbilleder. Hvis du ikke gør det, så tror jeg (med så meget respekt, som jeg kan mønstre), at du lyver.

Mit (måske) største forbillede, Bruce Springsteen, fyldte rundt den 23. september, og jeg har igennem flere årtier beundret hans:

* melodier

* integritet

* vedholdenhed

* tekster

* livsindsigt

* empati

– for bare at nævne et par stykker. Kvaliteter, som jeg måske i mit stille sind håber, at de mennesker som følger mig, vil finde spor af i mit virke.

Jeg for min part er STOLT af at have helte, og selvom bossen langt fra er den eneste, så har jeg fejret mangt en rund fødselsdag for ham...

1979

Mit første store musikforbillede, kongen – som også er bossens idol – var død 2 år forinden. Jeg havde endnu ikke fået Bruce ind i mit liv, men det skulle komme få år senere.

1989

Berlinmuren faldt, og hvor jeg sang en Elvis-sang for min første kæreste, da hun (fældet af cancer) inhalerede ilt for sidste gang på Odense sygehus.

1999

Året, hvor der blev balkan-krigen to Europas uskyld for første gang siden 2. verdenskrig og hvor århundredets værste orkan hærgede imens jeg dvælede i Middelfart og mit første barn fyldte 2 år.

2009

Den bedste amerikanske præsident i mands minde var sort og en af verdens største musikere holdt op med at stråle og synge om Billy Jean.

2019

Året, hvor Bruce fyldte 70, og efter mere end 50 år i showbiz, udgav et af sine – i min bog – allerbedste albums nogensinde (Western Stars), og hvor Greta Thunberg tog alle selvstændigt tænkende jordboer i håndenn og rørte deres hjerter med sin kamp imod det, der truer med at true os alle...

Klimaforandringer.

= = =

Anyway, det bedste ved fortiden er nu stadigvæk, at den er forbi, og at en ny tid står foran os.

Hvordan skal resten af dit år se ud?

Og hvor mange emails vil du skrive til den liste, som sidder og venter på, at du stråler?

Det er et åbent spørgsmål.

Og når vi nu snakker om spørgsmål, så fik jeg det her igår...

= = =

Hey Morten

Her er - om ikke et vinderspørgsmål- så bare et godt spørgsmål: hvornår er der deadline på spørgsmål til din konkurrence;-)?

Kh Lene

= = =

Ja, min kære læser (Lene).

Det ER et godt spørgsmål. En deadline får ting til at ske, og den skal du få inden længe. Indtil videre vil jeg sige...

Spørg løs, før det er for sent.

Jeg svarer med garanti, og du risikerer at vinde en time i selskabe med mig.

(Kun for læsere af mine daglige emails)

 

 

Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.