Reklameguruen og monsteret fra de 6 galakser

En gang kendte jeg en klog mand, som igennem livet havde klaret sig LANGT bedre en jeg havde i reklamebranchen. Jeg kender ham stadig, men har ikke længere den store kontakt. Anyway, dengang havde vi et tæt samarbejde, og i en samtale over noget økologisk frokost-brød kom vi til at tale om mælkevejen (måske er den også økologisk?), og om hvor ufattligt stor var lille galakse er... Det er ikke særlig sansynligt at menneskeheden nogensinde kommer til at rejse ud til kanterne af vores egen galakse.

Men her var der en person ved bordet, som sagde noget finurligt.

Han sagde:

= = =

Ja, og er det ikke utroligt at tænke sig; der findes vistnok 6 galakser i universet.

= = =

»Sagde du lige... 6 galakser?«, spurgte jeg så forbløffet, at jeg helt glemte at tygge af munden. »Ja« sagde han, med et udtryk der afslørede, at han egentlig ikke var sikker på, om det rigtige tal var 4... eller måske... 10..? Nu interesserer jeg mig en del for universet, og på det tidspunkt var det bedste estimat, som videnskaben havde, at der findes…

200 milliarder galakser

…i det synlige univers.

I dag har videnskaben faktisk opjusteret dette tal, så man mener nu, at det er 10 gange højere (altså 1000% mere), så der formentlig er 2 trilliarder galakser (ligesom mælkevejen) i det synlige univers.

Det er altså ret meget mælk.

Men det interessant her er ikke så meget, at min samtalepartner tog fejl, men at selv hvis han havde ret, ville det være imponerende for vores begrænsede fatteevne. Hvis vi sætter hans gæt til 10 galakser, så snakker vi om en monster-fejl, der kan mærkes. Virkeligheden var 100 milliarder gange så fantastisk som hans vildeste gæt.

Men selvom eksemplet var den mest ekstreme fejlvurdering, jeg nogensinde har mødt, så ser jeg dagligt folk lave markante fejlvurderinger (i mindre målestok).

For eksempel, når de skal vurdere, hvor meget salg, der kan komme ud af en lille e-mailliste.

Lad mig give dig et konkret eksempel.

Vi har een e-mailliste, der indbragte cirka 800.000 kroner sidste år.

Vi satser på at det stiger til 1.300.000 næste år.

Og listens størrelse?

Der har på intet tidspunkt været over 800 emailadresser på listen.

Det forbløffer de fleste, selv dem der selv arbejder med e-mailmarkedsføring.

Og nej.

Det er ikke sikkert, at du kan få præcis det samme resultat. Men det er ret sansynligt, at du undervurderer, hvor god en forretning, selv en lille liste kan være – hvis du er villig til at arbejde for det. Og hvis du vil have min hjælp, kan se nedenfor, hvordan jeg kan hjælpe dig…

(Kun for læsere af mine daglige emails)

 

 

Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.