[2 af 3] Indsigter fra flyvende yogier

Der sker noget underligt, når vi har besøg af Gilli og Miri – vores Israelske venner, der bor på Kreta og flyver rundt i verden for at undervise i Yoga. Og nej, det underlige er ikke, at de kan lære os at flyve, det er en gammel myte, som jeg godt kan punktere een gang for alle. Yogi'er kan IKKE svæve, altså bortset fra min yoga-Tanja, når hun får et flip over sin emsige mand, men det skyldes ikke at hun overvinder tyngdekraften, blot at hun får unaturligt megen energi fra sin velbegrundede vrede. Anyway, lige nu er hun glad, for jeg har lige solgt den næstsidste plads på hendes yogauddannelse (ja, med emails), hvilket betyder, at jeg har solgt 2 pladser indenfor 14 dage og har 21 dage til at sælge den sidste, hvis vi skal nå målet.

Mon ikke det går?

Nåmmen, tilbage til det mærkelige, som sker når de er på besøg.

Og det er, at vores børn begynder at opføre sig som engle.

Eller...

Engle findes jo ikke, men ungerne bliver ekstremt søde og hjælpsomme.

Først ræsonerede jeg, at det måtte være »gæste-effekten«.

Altså, at de gerne ville gøre et godt indtryk på de spændende og eksotiske gæster.

Men så slog det mig...

Næh.

Det skylders noget helt andet.

De er offer for Gilli og Miri's altid hjertevarme og dybt følte:

* Empati

* Anerkendelse

* Opmuntring

Og sidst, men ikke mindst...

* Ros

Så den anden indsigt, jeg tog med mig hjem fra lufthavnen efter endnu et tårevædet farvel til 2 af de største stjerner i vores liv, er den her...

Børn (og voksne) blomstrer, når de møder ovenstående kvaliteter, og de visner lidt, når de møder kritik.

Og lad mig stoppe dig her test, før du siger:

= = =

Men hov, hvad med konstruktiv kritik?

= = =

Det er noget vås, og det findes ikke.

Prøv selv at lytte til den her sætning:

»Jeg konstruerer lige noget godt ved hjælp af kritik«.

Vel gør du ej.

Kritik giver aldrig nogensinde noget andet end modstand. Når mennesker føler sig kritiseret, så graver de sig ned i en skyttegrav (ja, det gælder også mig – jeg har bare sværere end andre bleghuder ved at 'føle' mig kritiseret).

Feedback, derimod...

Når mennesker føler sig forstået og anerkendt – og SELV beder om feedback, så kan de blomstre på rekordtid.

Det ved jeg fra mit univers for ambitiøse e-mailmarkedsførere...

fearless.

Fik jeg nævnt, at du deadline for tilmelding i denne omgang er MIDNAT 10. oktober? 

(Kun for læsere af mine daglige emails.)

 

 

Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.