Da Arnold fik min søn til truget (email lektion for de stærke)

20191108

True story:

Min søn på snart 15 år træner bodybuilding som en besat, og det er tilsyneladende ikke bare de sidste rester af dæmoniske kræfter fra den nyligt overståede halloween, men en vedholdenhed og et næsten fanatisk fokus, som jeg (med vanlig beskedenhed) ikke har set hos ret mange andre end mig selv. Over det sidste år har han også lært, hvor god man kan blive til at spille klaver, når man træner fokuseret, så det er nok en medvirkende faktor i hans motivation…

Han har set, at gentagelse virker.

Og hvis det stod til ham, så trænede han hårdt 6 dage om ugen.

Se, det ville ikke være et problem, hvis det ikke var for en lille detalje omkring mad…

Sagen er nemlig den, at Kalle Haldir (indtil for nylig) ikke rigtig havde forstået, at det kræver både protein, fedt og kulhydrat at bygge en krop, især når man er meget fysisk aktiv.

Jeg har ofte “punket” ham for at spise for lidt, men han købte ikke rigtigt idéen, da den kom fra mig.

Heldigvis er Kalle Haldir så top-nørdet, at han begyndte at læse om træning og se videoer med for eksempel Arnold, og pludselig en dag havde min søn fået denne glimragende idé (her bragt frit fra hukommelsen):

= = =

Far, nogle gange er jeg bare SÅ udmattet efter træning, og jeg tror måske, at det hjælper at jeg spiser noget mere, så det vil jeg prøve.

= = =

Hans far syntes, at det var en god idé, og low-and-behold, næste gang drengen trænede blev han ikke nær så udmattet – faktisk sprudlede han af energi efter træningen og glædede sig bare til næste dag, hvor han igen kunne træne efter skole.

Og her ligger den lektion, vi to skal jamme om i dag…

Det er iøvrigt et fænomén jeg har set så mange gange, at jeg ikke kan tælle det.

Det kan opsummeres kort i det her ordsprog:

= = =

Man kan trække en hest til truget, men man kan ikke tvinge den til at drikke.

= = =

Jeg har hjulpet et utal af mennesker med deres e-mailmarkedsføring og ind imellem givet dem gratis tips, der (målt på, hvor indbringende disse tips kan være, når du implementerer dem) burde have kostet spidsen af en jet-jager. Og fordi jeg ikke trækker hvem-som-helst ind i min forretning, så ser jeg faktisk en høj grad af »compliance«…

Folk prøver faktisk mine tips af (og ser resultaterne).

Men i mange andre sammenhænge ser jeg folk blive trukket til truget.

Og jeg har gjort det selv.

Nede i truget ligger der både nærende havre og frisk livgivende kildevand.

Men hvis du ikke er motiveret til at slupre læringen i dig (LÆS: trække i arbejdstøjet og GØRE det jeg siger), vil alverdens kurser, PDF’er og videoer med tips og tricks og smarte taktikker blot være noget, som bringer dig et kortvarigt dopamin-rush.

Og så glider du tilbage i det gamle velkendte spor.

Eller, undskyld.

Det gælder naturligvis ikke dig, . Men du ved… man siger jo DU i stedet for MAN, hvis det skal lyde lidt mere personligt.

Anyway.

Hvis du vil med på Spindlermans e-mailtog og gøre julehandelen i din butik lidt sjovere, så er linket herunder din ven:

(Kun for læsere af mine daglige emails > )


 

Morten Spindler

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.