Hvordan du (effektivt) tester du dit commitment

Jeg har ikke helt lyst til at se den film...

Et par af ungerne sang næsten i kor på den sang, da vi samlede familien søndag aften til en hyggeaften foran YouFlix og filmen om Jack the Dragonslayer. Jeg kunne høre på titlen og se på forfilmen, at de ville elske den, men jeg havde ikke helt forudset, præcis hvor meget.

De sad helt ude på kanten af sofaen, og da den var færdig håbede de på, at der kom en 2'er.

Så i dag, da jeg kørte en af de næsten endeløse runder med børn til parkour, korsang, badminton, bodybuilding, klavérspil og je-skal-gi-dig-ska-jeg, sagde min 13-årige datter noget lignende om skolen, og det fik hendes far med det krybagtige efternavn til at starte en lille peptalk, hvis man kan sige det sådan.

Vi snakkede om den gode gamle klassiker, som bider os alle i anklerne fra tid til anden...

Du ved, frygten for, at vi ikke har 'lyst' til at fuldføre vores drøm, når dagene bliver grå og vi glemmer vores commitment.

Men den frygt kan blæses af banen med en enkelt indsigt – eller skelnen, om du vil.

(Uanset om du vil have noget godt ud af skoleårene eller bare vil tjene flere penge.)

Der findes ikke noget, som kan få commitment til at smuldre.

For hvis det kan smuldre, er det IKKE commitment.

Det er også den mest geniale test af konceptet.

Hvis du køber en ferie på Bali for dine sparepenge, så siger du næppe til vennerne: Vi må lige se, om jeg kan komme med i byen på lørdag, jeg regner dog med at jeg måske tager til Bali, hvis jeg har lyst – du siger derimod:

Nej, jeg kan ikke komme. Jeg er på Bali.

Så simpelt er commitment.

Hvis du beslutter dig for at blive god til storytelling og bruge 3 timer lørdag eftermiddag på skidtet, og dine venner så byder op til øl LIGE på det tidspunkt, hvor du havde planlagt at læse en bog om storytelling, hvad siger du så?

1.
Ja, en enkelt øl kan jo ikke skade.

eller

2.
Nej, det kan jeg ikke. Jeg læser en bog på det tidspunkt.

?

En af dem er IKKE commitment.

Den anden er.

Og du behøver ingen hints for at se hvilken, gør du vel?

Hvis jeg ikke lærer mine børn andet, så ville jeg gerne lære dem det... forskellen på commitment og intentioner. Mest fordi 9 ud af 10 danskere ikke på noget tidspunkt i deres liv reflekterer over den skelnen.

De siger: Jeg er stoppet med at ryge, men nu må vi jo se, om det holder, sidst der faldt jeg i efter 3 uger, men... DENNE gang er jeg committed.

Lad os bare lade den stå et øjeblik.

Hvis du vil med Spindlerman ind i nytåret og blive meget skarpere til at sælge med storytelling, kan du vise dig selv commitment i mit univers for sygt seje (og især committede) e-mailmarkedsførere. Men husk nu commitment-testen... Hvis du booker din plads og siger: Nu må vi jo lige se, om jeg kan holde ved, så er det ikke commitment.

Men hvis du siger: Om 1 år er min indtjening fordoblet, og jeg har... (indsæt selv dine drømme).

Så er det.

Og (ægte) commitment får ting til at ske.

fearless.

(Kun for læsere af mine daglige emails > )


Morten Spindler

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.