Elverfyrstens tip til at lære på YouTube

Hvis du ikke er til Tolkien og Ringenes Herr, så bær over med mig for historien her er kun med i dag for at give kontekst... Da de 8 fra ringens broderskab kommer til Lothlorien efter at Gandalf er faldet i dybet for at kæmpe med en balrog, siger Gimli til hobitterne at de skal passe på, for der bor en troldkvinde så mægtig, at alle som ser på hende bliver fortryllet... Han fortsætter med et forsøg på at berolige dem: »well, here is one dwarf she won't ensnare so easily – I have the eyes of a hawk and the ears of a fox«.

I det øjeblik hører de buer blive spændt og en elverfyrste tale i en tone, som på ingen måde forsøger at skjule hans foragt for dværge...

= = =

The dwarf breathes so loud we could have shot him in the dark.

= = =

Elverfyrsten som taler er ingen ringere end Haldir.

Han har altid været en af mine favoritter, selom han (til min store fortrydelse) kun har en birolle i filmen og tilmed dør senere i Aragorns arme.

Så stærk var min fascination, at jeg insisterede på at min ældste søn skulle bære hans navn anden halvdel af sit fornavn (!).

Hans navn er Kalle Haldir.

I dag er han en høj og lyshåret klavérfyrste, der har lært sig selv at spille på instrumentet via YouTube.

Jeg er meget fascineret af det, og jeg er bestemt ikke den eneste – alle der hører ham spille, falder i en form for trance (du kunne kalde det en fortryllelse), og kan slet ikke forstå, at en dreng på 14 år har lært sig selv den kunst.

I virkeligheden er det bare et spørgsmål om disciplin.

Jeg vil tro, at du kan lære det meste af det, som er værd at lære - via youtube og andre online kanaler, og det gælder sikkert også de ting, som JEG render og beskæftiger mig med, som for eksempel annoncering på Facebook – problemet er bare, at hvis du googler »best practice facebook ads«, får du 498.000.000 resultater, og hvilke af dem er så lige relevante for DIG..?

How to play Vivaldi 4 seasons on piano ER trods alt lettere at overskue. Du klikker på søgeresultat nr. 1, og hvis det de siger er forståeligt, så er du på rette spor.

Men 498 millioner resultater, som vel alle kan være lige gode, så bliver det lidt sværere at vælge og vrage.

Måske er det bare mig.

Men jeg foretrækker at læse en bog om skidtet, og det har været et ret indbringende mindset.


Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.