En familie, der ikke får nogen gaver i år. Medmindre...

Miquel kom fra en lille by i den nordlige del af Mexico, og nu stod han 6 år gammel sammen med sin mor i en lang kø sammen med en masse andre asylsøgende flygtninge. De havde hørt, at det var lettere at komme over grænsen i Matamoros end i ørkenen, hvor masser af farer lurer på dem, som vover sig ud i mørket.

Miquels mor håbede at de snart kunne blive genforenet med faderen og Miquels bror Louis, der var kommet til USA 3 år forinden.

Men der var een ting, de ikke havde regnet med.

Og det var Trumps nådesløse flygtningepolitik.

Efter dagevis udmarvende vandring og timevis i en næsten endeløs kø, endte Miquel med at blive skilt fra sin mor uden information om, hvornår han kunne se hende igen.

Historien er opdigtet, men det ER virkeligheden for tusindevis af flygtninge, og i øjeblikket er der så mange flygtninge i Matamoros, Mexico at det har udviklet sig til en akut krise som ingen hører om i nyhederne.

Heldigvis er der en frivillig organisation, som forsøger at hjælpe med medicin, telte, tæpper, psykologisk krisehjælp og hjælp til sanitært tålelige forhold, blot for at nævne nogle få af de mange problemer, som store mængder flygtningen, der ikke kan komme videre, møder...

Jeg har selv sendt $25 til organisationen Project Adalante, som blandt andet er støttet af Bruce Springsteen. $25 er ikke meget, men lidt er bedre end ingenting. Hvis du har lyst til at læse om organisationen og måske give en skilling i anledning af julen, så er linket herunder.

Og hav så en glædelig jul...

https://www.projectadelante.org/

 

 (Kun for læsere af mine daglige emails >)

 

 

 

Morten Spindler

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.