Sådan våldtager du (etisk forsvarligt) vokalernes sprog

Jeg har aldrig fortalt dig det, men noget af det bedste, du kan bruge i dine emails er...

Sproget.

Ja, det lyder lidt kringlet, men det-som-at-jeg-egentlig-mener er, at du kan vride og tviste sproget og skabe dit eget dialekt, som får dine læsere til at føle sig hjemme. Det er noget jeg selv har dyrket i mange forskellige brancher og på masser af lister, hvor tykke og tynde, skøre og skønne, blonde og grimme og alle de andre... (læsere) ...følger med for lige at se, om det også bliver sjaw i morgen.

Og når man, som jeg, kommer fra udkanten af det ganske danske landskab, så er man (så godt og vel) vant til at høre sprog, der får normale mennesker til at trække på le-elastikkerne.

Her er for eksempel en helt almindelig samtale på snave-fynsk...

= = =

Hva du
Jæ bu
Hva bu
Bla bu
Hva bla bu
U bla bu

= = =

Og her går jeg ud fra, at du godt ved, at en fynbo, der siger »u bla bu«, han taler om drengene, der cykler rundt med lokalavisen hver onsdag.

Men det bliver meget værre endnu.

Oppe nord for civilisationen har de steder, der er så øde, at man får sand i øjnene, når nogen fyrer en hørmer.

Det’ sandt.

Og der kan sige en hel sætning, der udelukkende består af 10 grimt forvrængede vokaler.

= = =

a-æ-u-å-æ-ø-i-æ-å-a

= = =

Ja, for helt almindelige danskere ligner det vanvid (og jeg kan ikke garantere noget – måske har de ret), men om ikke andet, er det da en markant manifestation af at det danske sprog ude i verden bliver kaldt for »vokalernes sprog«.

Anyway, prøv lige at læse det højt – langsomt (ja, kun hvis du er alene).

a-æ-u-å-æ-ø-i-æ-å-a

Så forstår du pludselig, at det handler om en nordjyde på en ø i en å.

Men her er de gode nyheder.

Hvis topmålet af for-bondsk-hedens højborg kan lave storytelling ved at vælte 10 vokaler sammen med en møggreb (og iøvrigt uden at fortrække en mine), så kan du også lære storytellingens kunst, når du må bruge alle de mere velkendte ord i risengrøds-dansk.

Og det er så her, jeg vil bede dig overveje at komme med i min kult.

Min sekt.

Mit hellige (og lidt hemmelige) broderskab.

FEARLESS.

Det koster ganske vist BOXEN, men du kommer til at skrive mange flere sælgende emails, og jeg giver dig et-hundrede-procent frit lejde til at melde dig ud, hvis du ikke magter at følge de simple instruktioner jeg serverer på et sølvfad i din stue.

Den slags åbenhed får du ikke i mange andre sekter.

Europas vidner ville fordrive dig fra din familie og dine venner, hvis du prøvede at komme ud. Science-tållogi ville formentlig binde dig til jorden og rituelt lade 1627 sultne gæs trampe dig ihjel.

Så kom ikke her…

Eller... jeg mener, kom bare glad.

Vi har plads til flere, der drømmer om at BRUGE deres emailliste til noget (eller bygge en) og tjene en skilling imens.

 

(Kun for læsere af mine daglige emails >)

 

 

 

Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.