Lektionen om de magiske ord fra fortiden

Lad mig fortælle dig en historie.

For mange år siden boede jeg hos min morfar i nogle måneder fra mandag til fredag fordi jeg arbejdede i København men boede i Odense.

Og før du spørger...

Nej, jeg kunne ikke pendle… eller det ville have taget hele dagen… for broen over storebælt var endnu ikke bygget.

Så jeg tilbragte eftermiddagene i selskab med den ældre mand, som jeg respekterede, formentlig højere end min mor gjorde (og gør), for hun bærer desværre mindet om en streng opdragelse. Men hendes far Thorkild var ikke ond af sind, han var bare produkt af en tid og kultur, der var ophavet til hele begrebet...

Opdragelse.

Det betyder jo i sagens natur at opfostre børn med drag = slag.

Man slog sine børn for at 'danne' dem.

Ikke hele tiden, kun når de havde fortjent det.

I dag har vi næsten glemt den oprindelige betydning, fordi vi ved, at børn aldrig har fortjent at blive slået, de fortjener at blive hørt, inddraget, elsket og så selvfølgelig en masse plastiklegetøj, men det er en helt anden historie til en anden email. For en aften, hvor jeg sad sammen med morfar og så på nyheder i fjernsynet, var der snak om fagre nye digitale verden. Computere havde gjort deres indtog i mange brancher, og man talte om, at fremtiden var ‘digital’.

Min morfar var dog ikke imponeret.

Han var mere interesseret i, hvorfor man overhovedet kaldte det for 'digital', og da var det, at han stillede mig spørgsmålet til 10 millioner kroner:

Ved du overhovedet, hvad digital betyder?

Søgemaskiner som Google VAR opfundet, men jeg havde ikke adgang til internettet hos min morfar. Mobilerne var endnu ikke blevet 'smarte', og slæb-bare computere skulle sættes til et kabel med internetforbindelse for at kunne få adgang.

Det havde min morfar ikke.

Men han kunne så fortælle mig, at ordet 'digital' kommer af det latinske ord ‘digitus’, der betyder finger (eller tå), og afledt heraf er betydningen: ‘At tælle’ eller navneordet ’tal’. På engelsk hedder cifre jo også ‘digits’.

Så den præcise betydning af ordet digital er:

Beskrevet med tal.

Har jeg ret i, at du ikke kendte den betydning?

Anyway, her er moralen i historien...

Ordene ændrer hurtigt betydning i det daglige sprog, og det er der ikke noget nyt i. Du ville næppe kunne føre en fornuftig samtale med din tip-tip-tip-oldefar, og dine tip-tip-tip-oldebørn vil have svært ved at forstå de videoer, som de måske vil se i deres historiske arkiver.

Når du fortæller historier i dine emails, er det måske en af de vigtigste indsigter, du kan lære:

Først og fremmest er din opgave at følge med og bruge fraser og ord, de allerede kender og selv bruger.

Men samtidig er du (formentlig) også nødt til at lære dem nye ord, fraser og sammenhænge.

Og det kan være en hårfin balance.

Lidt som at forklare nye begreber til børn.

Hvis du ikke taler et sprog de forstår, så bliver de fjerne i blikket.

Men hvis du ikke formår at lære dem nye ord og begreber, så forstår de muligvis ikke et klap af det, du gerne vil forklare.

Og her kommer mit næste månedsbrev ind i billedet, for der dyrker jeg forskellige metoder til at indfange din læser i dit univers og få dem til at blive hængende (og læse med) længe nok til at lære at din måde at tale på, og forstå AT...

* du har løsningen på deres problem(er)

* der er dybder i afgrunden under dem, som de først forstod, da du kom på banen

* du er den eneste, der virkelig forstår deres problem

… og meget andet.

Månedsbrevet koster dig mindre end 20 kroner om dagen (inkl. moms).

Der følger også nogle bonusser med, såsom en FB-gruppe, et online-forum, teleklasser oma.

Men de indsigter jeg deler i månedsbrevet burde alene give dig foder til at tjene dit abonnement hjem adskillige gange. Ikke nødvendigvis med det samme, der er enorm forskel på resultaterne.

En af mine frygtløse krigere (Jonas) brugte et par år på at få skabt en forretning, han kunne leve af.

En anden (Ditte) gjorde det samme på få måneder.

Men hvis du holder ved og er nysgerrig, så skal det nok komme.

Uanset hvad, så nærmer vi os deadline, så jeg anbefaler at du bruger linket herunder, før det er for sent.

Fearless Email Rampage >

 

FEARLESS >

(Kun for læsere af mine daglige emails.)

 

 Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.