Hvornår købte du din sidste Mac?

Okay, jeg ved med sikkerhed at indtil flere af mine læsere IKKE bruger en Mac, så måske er den en kende arrogant at stille det spørgsmål, men her er et fun fact der kan aflede opmærksomheden fra det...

Da jeg købte MIN første personlige Mac i 1994 hed direktøren for Apple...

Spindler.

Ganske vist med et andet fornavn, men alligevel.

Anyway, min første Mac LC 475 kostede cirka 18.000 med skærm – en 14" af de gamle, dybe klodsede dimser, som du ser i gamle film.

Efter vore dages standard var den ikke så fantastisk, men for mig var det kærlighed ved første klik, og jeg har ikke set mig tilbage siden.

Ind imellem har jeg tvunget mig selv til at arbejde på andre styresystemer – for at være mere præcis: Jeg har haft 2 forskellige jobs – med 5 års mellemrum – hvor det var et krav, at jeg arbejdede på Windows og et andet styresystem, som jeg end ikke kan huske navnet på. Begge de 2 jobs var ganske udmærkede jobs på papiret, men jeg holdt præcis 2 måneder i dem begge.

Windows var en væsentlig faktor i min beslutning både i 2014 og i 2019.

Jeg kunne ikke holde ud at arbejde med det skrammel, og det var oprigtigt ikke fordi jeg ikke prøvede.

Men når du først har kørt en VW Golf VII med DSG-gear og spænstig motor, så gider du altså ikke at rasle rundt i en Fiat Tipo – og når du først har mærket, hvor intuitivt MacOS er og hvor meget mere produktiv man bliver med gode værktøjer imellem hænderne, så gider du ikke Windows.

Not on your life.

Anyway, hvis du er forelsket i Windows, så halleluja-lord, du kan jo ikke vide, hvad du ikke ved (endnu) – men det er ikke årsagen til, at jeg skriver om Apple i dag.

I stedet vil jeg fortælle om en passage i bogen om Steve Jobs, som jeg i øjeblikket hører for første gang...

Apple blev altid hånet for IKKE at ville give andre computer-producenter licens til at køre deres styresystem, men Steve Jobs var lodret imod det, og betragtede det nærmest som højforrædderi.

Selveste Bill Gates (og iøvrigt flere andre prominente navne i branchen) sagde, at det var Apples eneste chance for at overleve i markedet.

Men da Jobs i en årrække var ude af Apple, besluttede en af de skiftende direktører (Mike Spindler), at der skulle laves om på det.

I alt 3 store computerproducenter fik licens til at sælge mac-kloner, og jeg oplevede det på egen krop, da jeg arbejdede som supporter/sælger og marketingmand for en appleforhandler fra 1996-2003.

Alle sagde, at det var klogt og at det ville gavne Apple.

Steve Jobs var ikke enig.

Og han fik ret.

Apple fik ikke en eneste procent mere markedsandele, men de kunder som før havde købt Apples egne computere begyndte nu at købe kloner i stedet. Det var en katastrofe, der kostede Apple mange millioner dollars.

Da Steve Jobs kom tilbage som CEO for Apple var en af hans første beslutninger at bruge 100 millioner på at købe blot en af klon-firmaerne ud af kontrakten, og senere fulgte de andre 2.

Og hvad skete der i de følgende år?

Apple blev verdens mest værdifulde selskab.

Var det fordi de gjorde, som alle de ‘kloge’ sagde, at de skulle?

Nej.

Det var fordi de gjorde…

Det modsatte.

Og når jeg viser dig eksempler på brilliante idéer til email automations, i mit kommende månedsbrev, så er det ikke fordi du skal kopiere dem… At kopiere dem ville (som vi lige har set) være dybt debilt…

Nej, det er fordi du skal bruge principperne og få dine egne brilliante idéer.

Jeg kan ikke love dig, at du får verdensherredømmet, sådan som Apple fik.

Men mindre kan vel også gøre det?

Du køber din plads her:

fearless.mortenspindler.dk

FEARLESS >

(Kun for læsere af mine daglige emails.)

 

 Morten Spindler

 

 

 

- - -
Jeg bygger al min online markedsføring med Simplero. ⇠ Dette link er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.