Hvad fabler du om, mand?

True story

Min søn, der i skrivende stund er 15 år, har nogle særlige evner.

Han har lært sig selv at spille en ganske habil tangent-spade (klaver) i løbet af et års tid, og vi andre dødelige har en teori om, at han er god til alt, der har med mønstre at gøre.

Hør selv:

Hans lås-op-kode til iphone var på et tidspunkt over 100 cifre.

Og for nylig er han begyndt at dykke ned i matematikkens forunderlige verden, hvilket gør at han nogle gange laver lektier i så mange timer om dagen, at jeg bliver en lille smule bekymret (måske fordi jeg ikke brugte mere tid på lektier i hele min skoletid, end han gør på en uge). Forleden ville han forklare mig noget om begrebet fakultet, men da han havde snakket løs i 4-5 minutter, hvor jeg havde forstået alle ordene, men ikke kunne få nogen som helst billeder ud af sætningerne, måtte jeg stoppe ham med et…

= = =

God dag mand, økseskaft.

= = =

Du kender formentlig ordsproget.

Men vidste du, at det stammer fra Svend Grundtvigs Gamle Danske minder, hvor han fortæller om en mand, der højt i et træ hugger en gren af, da nogle andre mænd kommer forbi og taler til ham. Han er imidlertid døv, men prøver at gætte, hvad de vil sige, og regner med at de vil spørge ham, hvad grenen skal bruges til, så da de siger...

God dag mand

…svarer han: Økseskaft.

Og på samme måde er nogle af samtalerne imellem yours unholy Spindlerman og min før omtalte søn.

Jeg forstår simpelthen ikke hans tanker, og han har ind imellem svært ved at sætte ord på det.

Og her er det sket flere gange, at en af os har fortalt en historie, der kunne kallibrere den andens tankesæt og give en mere enkel eller simpel måde at forstå den underlæggende morale eller pointe.

På samme måde er det med emails.

Hvis du gerne vil være sikker på, at din læser forstår dit budskab, så er storytelling et af de mest værdifulde metaller i din ordmine.

Og når vi nu snakker om gåsen, der lagde guldægget...

I dag er vi nået til storytelling model # 6 af 9...

Bestil din kopi her >


Morten Spindler


- - -
Jeg bygger al min online markedsføring med Simplero. ⇠ Dette link er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.