Om at få gode leads og sådan

Det er et af de mest oversete emner i min branche.

Ikke at folk ikke ved, at det er vigtigt.

Jeg oplever ofte folk tale om kvaliteten af leads, men ofte kan jeg høre på samtalen og se på deres øjne, at det bare er sådan en slags buzz-word at tale om kvaliteten af leads.

Lidt lissom SEO.

Når jeg anbefaler Most-in-one marketing platformen Simplero, spørger mange hvordan den er med Seo og sådan. Men når jeg så spørger dem, hvor meget de gør ud af det nu, bliver de fjerne i blikket. De ved, at de skal spørge ind til det, men de aner ikke en kæft om SEO, når det kommer til stykket.

Det gælder sikkert ikke dig.

Og nu var det bare et ekempel.

Så lad os straks komme tilbage til sporet:

= = =

Kvaliteten af leads.

= = =

Oversat til godt dansk betyder det: Hvor mange gysser kan du tjene pr. ny læser på dit nyhedsbrev?

Forleden var jeg med i en drøftelse om leads, der kostede under en 10'er, men så også kun gav 5 kroner i fortjeneste.

Per styks.

Ganske vist EFTER at ALLE eksterne udgifter var betalt, men du og jeg kan godt se, at der skal hentes RIGTIG mange af slagsen, før det kan betale sig, for selvom der kun er 5 kroner i nettofortjeneste, så koster det som regel masser af arbejdstimer og andre ressourcer at køre leadkampagner, og jo flere leads, du ønsker at samle, jo flere ressourcer. Hvis du bruger et månedsværk på skidtet (hvilket er voldsomt underdrevet i den omtalte sag), så skal der skaffes 10.000 leads for, at en person har en fornuftig månedsløn.

Men hvad nu hvis en virksomhed bruger 2-3 månedsværk på det?

Og jo flere leads du samler på en kampagne, jo sværere bliver det at holde kvaliteten oppe og prisen nede.

Sammenlignet direkte med den højeste kvalitet leads, jeg har været med til at samle helt tilbage i staten af 10'erne, så er det helt grotesk.

I den kampagne kostede et lead typisk 150-300 kroner.

Men den gennemsnitlige værdi af et lead var tæt på 10.000 kroner lige ind på kontoen i Spanske Bank.

Ryk direkte til Vimmelskaftet, det var gode leads.

Og jeg ved godt, at det er som at sammenligne helstegt pattegris med rosiner dyppet i chokoladesovs.

Merchandise til få hundrede kroner kan ikke sammenlignes med huse til flere millioner.

Men uanset hvilken branche du dvæler i, så vil jeg godt vædde en vingeskudt pelikan med, at der er stor forskel på kvaliteten af de leads du kan samle, hvis du lover folk, at de kan vinde en gratis iPad fremfor at du lover folk et katalog til inspiration, bare for at sætte den på spidsen.

Dem som skriver sig op for at få et katalog er nok i gennemsnit NOGET mere købsklar, end dem, som bare vil vinde en iPad.

Anyway.

Der er ingen one size fits all, men det er et af de emner, jeg OFTEST hjælper mine kunder med at brainstorme.

Og lige nu tester jeg (sjovt nok) kvaliteten af mine egne leads.

Ja, det er blandt andet dig.

Og jeg taler ikke om, hvor god du er som menneske, men kun om om (⇠ det er en om'er) du er parat til at investere i dig selv og det månedsbrev for ambitiøse e-mailmarkedsførere, som jeg går og strikker sammen når timerne er små og natten er vor egen, som min usympatisk arrogante klasselærer fra 8-10. klasse altid sagde, når jeg (igen-igen) ikke havde lavet lektier.

Og når vi nu taler om grotesk.

Han havde den kækhed at ringe til den lokale bogtrykker som gav mig en læreplads fordi jeg altid kom løbende med skoleblade og andre ting, som skulle trykkes... Men min klasselærer ringede så for at spørge ham, om han virkelig mente, at det var en god idé at ansætte mig, for fliden havde jo ikke lige været i højsædet i skolen.

Bogtrykkeren hånede ham heldigvis og lod mig beholde jobbet.

Nå.

Det var et sidespring.

Men du er her jo stadig, så her på falde-rebet vil jeg bede dig om at vurdere din egen kvalitet som 'lead'.

Er du her for at få gratis?

Eller er du her for at investere i dig selv?

For så her jeg årets tilbud til dig nedenfor.

(Kun for læsere af mine daglige emails)


Morten Spindler


- - -
Jeg bygger al min online markedsføring med Simplero. ⇠ Dette link er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.