Vrangbilledet om normer

Da jeg var en ung mand.

Eller en stor dreng, om du vil.

Jeg gik stadig i skole og jeg var træt af det, så det har været lige omkring 8-9. klasse.

Der fik jeg den geniale idé at vende min skjorte på vrangen en dag, jeg skulle i skole. Jeg kan huske at min far gav mig en masse modstand på projektet, men et eller andet sted vidste han også, at jeg gjorde, hvad der passede mig, så han opgav at tvinge sin vilje igennem. Jeg er ret sikker på, at der kom besked hjem fra min lærer om, at de ikke kunne tåle at se den slags, og måske har det været særligt pinligt for ham, da min lærer var min fars og mors kollega.

Ja, jeg var – på godt og ondt – søn af et lærerpar.

For cirka 6 år siden mødte jeg igen den form for pjat, da en arbejdsgivers eneste feedback til en samtale om min trivsel var: Kan du ikke vær sød at knappe din skjorte lidt højere op?

What?

Jeg sad på et kontor uden direkte kontakt til kunder, men 10 centimeters ekstra 'nedringet' skjorte hos en mand, var hans vigtigste fokus som leder.

Iøvrigt er 'nedringet' et utroligt LADET ord, men lad nu det ligge til en anden god mail.

I går lærte jeg så til min store forbløffelse og forfærdelse, at vi ikke er kommet et skridt længere i dag, måske snarere tværtimod.

En villedt skoleleder i Vejle har indført forbud mod at bære trøjer, der ikke dækker hele maven – et forbud, der naturligvis kun rammer piger, for det er ikke mode blandt mænd og drenge at vise navle.

Men jeg vil – så godt og vel – skide på, om det er mode eller ej. Sagen er den, at det ikke kun er et indgreb i den personlige frihed. Det er også en utilstedelig seksualisering af kvinder og piger – og som om det ikke var nok, så begrundede skolebossen forbuddet med, at det distraherer andre elever (drenge).

What?

Are these f**king people kidding me?

For det første.

Al forskning tyder på, at det er GODT at blive distraheret, når du skal lære.

Ja.

Du husker materialet bedre, hvis din koncentration bliver sat på prøve.

For det andet.

Hvis mænd og drenge lærer, at de ikke skal tage ansvar for sig selv – men kan forlange, at piger og kvinder skal tage ansvar for mænds og drenges opførsel med deres (piger og kvinders) påklædning, så er vi på en glidebane, der sat på spidsen ender hos Taliban.

Det er ikke okay.

Heldigvis har en shitstorm fået skolebestyrelsen til at trække det omstridte forbud tilbage inden jeg nåede at sende denne email.

Og så kan vi måske få ro til at snakke lidt forretning.

Når du skal markedsføre din forretning med emails, så er her et af de sikreste principper du kan følge:

Aldrig følge normerne.

Bryd dem.

Hæng dem ud til tørre.

Og vær den du er.

Der er ikke min bare MAVEfornemmelse.

Ogilvie sagde det for et halvt århundrede siden, og hvis du kender din historie (eller din google), så ved du, at han vidste, hvad han talte om.

Hvis du du vil lære mine metoder uden at skulle blotte dig (eller dit maveskind), så starter rejsen på linket nedenfor.


Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.