Langsynet videnskabsmand afslører ægte tidsmaskine

Dette er en sand og mærkværdig historie.

Da jeg var cirka midt i min barndom, stod jeg og betragtede stjerner sammen med en ven, og der stillede han et finurligt spørgsmål…

= = =

Hvor hurtigt mon synet flyver?

= = =

Måske havde han også læst tegneserier med Superman, hvor røntgensyn så ud til at virke som stråler, der fløj ud ad øjnene, og måske havde vi endnu ikke helt forstået, hvordan fysikkens mest basale principper virker. Synet er naturligvis ikke noget, der flyver ud. Det er lyset fra …det derude… som flyver ind og bliver til billeder på vores nethinde.

Lige siden dengang har jeg interesseret mig meget for astrofysik.

Det emne alene, er så stort, at et enkelt menneske på et helt liv kun lige kan nå at skrabe overfladen af bjergtagende fænoméner og dybe spørgsmål.

Hør selv.

Forleden hørte jeg et interview med Neil DeGrasse Tyson på en af de mange videnskabs-kanaler, jeg følger, og her fortalte han om, hvor mange stjerner og galakser, vi kan se på nattehimlen.

Vidste du for eksempel, at de menneskelige øje kun kan se cirka 6.000 stjerner uden kikkert?

Og at vi kun se 3 galakser (ud af de måske 2.000 milliarder galakser, som vi mener at kende til).

Og at det fjerneste objekt det menneskelige øje kan se, er galaksen Andromeda, som består af 400 milliarder stjerner – og ligger 2 millioner lysår væk.

Når vi ser Androme på nattehimlen, så er det vitterligt en tidsmaskine.

Vi ser ikke galaksen, som den er lige nu, men som den så ud, da mennesket var ved at udvikles for 2 millioner år siden. Selv med mit gammel-mands langsynethed er det en ubegribeligt besnærende. Men hvis du er en af dem, der ikke finder DET mere fascinerende end skrønen om en brændende busk i en illitterær, mellemøstlig ørken for cirka 2.000 år siden, så vil det nok heller ikke interessere dig, at vores galakse (Mælkevejen) støder sammen med Andromeda om cirka 4,5 milliarder år, hvor de sammen vil danne en ny sammenhængende galakse. Og hvis det ikke er nok, så vil universet (udenom den galakse) udvide sig og udvide sig, så meget, at hvis der opstår intelligent liv i den kommende »stor-galakse« cirka 20-30 milliarder år senere, så vil det være umuligt for dem at spore, at der nogensinde har været andre galakser end den de svæver rundt i. Afstanden til andre galakser vil være blevet så stor, at hverken lys eller andre bølger kan nå tilbage til galaksen, og det vil se ud som om, at der er fuldstændig tomt omkring galaksen.

Det er svært at kapere.

Så i mellemtiden vil jeg bruge min tid på at samle lidt flere stjerner på den himmel, jeg kalder mine emaillister.

Jeg vil også anspore dig til at gøre det samme.

Jeg vil også gerne hjælpe dig med at blive nysgerrig på nye metoder til at finde små lys i mørket.

Det foregår i mit lille univers for ambitiøse e-mailmarkedsførere.

Jeg kalder det Fearless.

Du kan komme ind for en flad 20'er om dagen (inklusive moms).

Eller du kan stå udenfor og glo på, at de andre stjerner lyser.

Your call.

Nysgerrig?

Det starter på linket forneden.


Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.