For Tree Beard

Sådan skrev Elon Musk, da han i slutningen af 2019 gav en million dollars til en genial indsamling for at plante træer, som var startet af ingen ringere end Youtuberen, der kalder sig for Mister Beast. Jeg gav selv et mere beskeden bidrag, men formentlig skulle jeg (ude af proportioner) dykke dybere i lommerne efter mit bidrag end verdens måske rigeste mand – i hvert fald når vi sammenligner i procentdel af personlig indkomst.

En million dollars for Elon er nok ikke noget, der gør ondt.

Men når det så er sagt.

Jeg kritiserer ikke størrelsen af hans bidrag.

Tværtimod.

Det var kun for perspektiv.

Vi skal alle give og gøre hvad vi kan, for at få vendt klimaets katastrofale kurs mod menneskets afgrund, og Elons bidrag var med til at sparke gang i kampagnen, der samlet fik samlet ind til at plante 23+ millioner træer, hvilket er i fuld gang (du kan se det på teamtrees-dot-org).

Min beskedne indsats for at støtte kampagne her på listen indbragte flere tusinde kroner (som folk sendte direkte til teamtrees).

Men i dag vil jeg bede dig om noget andet.

Du skal IKKE til lommerne.

Men hvis du vil hjælpe med at plante træer – hvilket er en af de de mest effektive måder at suge Co2 ud af atmostfæren – så kan du gøre det ved at søge på nettet.

Ja, du læste rigtigt.

Der findes en tysk konkurrent til Google, som IKKE bruger overskuddet til at proppe i stinkende rige aktionærers lommer, men på at...

Plante træer.

Hver gang du har søgt 45 gange med denne søgemaskine, så planter de et træ.

Det er da vildt, ikke?

Og nej, det er slet ikke nok til (i sig selv) at vende klimakatastrofen.

Heller ikke selv om ALLE skiftede fra Google til denne nye søgemaskine.

Men hvis du var uretfærdigt dømt til døden og skulle henrettes i morgen, ville du så ikke også sige »Ja tak« til en udsættelse på nogle måneder, imens du ventede på din appel-sag? Jeg ved, at JEG ville – og i sammenligningen med klimakrisen, så er det nok nærmere vores børnebørn, der kan være dødsdømt (uretfærdigt).

Så imens vi venter på politkeres sløvsind og forskeres (forhåbentlig) geniale løsninger, så lad os give os selv, vores børn og børnebørn udsættelse ved at søge på:

Ecosia.org

På din computer kan du gøre den til din standard søgemaskine.

Og på din telefon kan du installere den som app, den er ret genial og kan vise dig, hvor mange træer du løbende har plantet ved at søge.

Hvad venter du på?

Ecosia.org


Morten Spindler


PS. Link til min mail liste nedenfor.

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.