Den lille forskel på mænd og aber

Her forleden fortalte en af verdens klogeste, og samtidig mest begavede videnskabsmænd mig det her:

= = =

Vi mennesker er kun ca 1% klogere end chimpanser.

= = =

Det en den lille forskel, der gør at de (aberne) kun kan komme til samme niveau som et barn på 2-3 (frit fra hukommelsen, måske er det mere, men nok ikke ret meget).

Fascinerende, ikke sandt?

Stemmen tilhørte Neil Degrasse Tyson, og han fortalte det i et interview på tuben.

Han talte begejstret om, hvordan aliens fra andre planeter nok ville være lige så meget klogere end os, hvis de kunne rejse hertil - så det skulle vi nok ikke ønske os, for hvordan er det nu, vi behandler chimpanser, selvom de er lige så kloge som vores små børn?

Rigtigt.

Vi smider dem i bure og griner ad dem.

I interviewet fik han spørgsmål som publikum havde sendt ind, og et af dem var så godt, at han roste spørgeren og afslørede, at han aldrig havde fået det spørgsmål før, på trods af at der ligger gazillion timer med lignende interviews med Neil på nettet allerede.

Spørgsmålet gik nogenlunde sådan her:

= = =

Hvad er den mest overraskende/ulogiske videnskabelige mysterie, som du fejlaftigt troede, at du kendte svaret på.

= = =

Han nævnte adskillige, men den som jeg bed mest mærke i, var, at de fleste mennesker på kloden tager fejl omkring, hvad der sker efter døden.

Der er nemlig ikke noget liv efter døden (det er omvendt).

Men langt de fleste mennesker på jorden har en eller anden tro på, at der er liv efter døden (eller efter livet, som måske er en bedre beskrivelse).

Det er der ikke.

I hvert fald ikke ifølge videnskaben, og den (videnskaben) er vores bedste og mest fejlfrie bud på sandheden, så hvorfor ikke tro på den fremfor ørken-beretninger skrevet for 1500 år siden i et analfabetisk hjørne af en tyndt befolket ørken i mellemøsten?

Intervieweren havde et bud på, hvorfor folk tror på det.

»Det er svært at fatte, at der ikke skulle være noget efter døden«.

Men den købte Tyson ikke.

Okay, sagde han.

Prøv så at forestille dig, hvordan det var FØR du blev født. Det er der ikke nogen der snakker om, vel? Livet før fødslen. Før du bliver født er der intet. Når du er død er der intet.

Jeg holder med videnskaben på det punkt.

Og jeg lever mit liv efter det.

Og gør de ting, jeg jeg gerne vil gøre NU.

For eksempel er jeg igang med at forvandle e-mailmarkedsføringen for en af Danmarks mest succesfulde webshops. Og i morgen skal jeg på Email Summit. Lige efter nytår tager jeg på en 'arbejdslejr' i stedet for at tage imod tilbuddet om en skiferie med alt betalt, fordi...

Jeg vil skrive en bog.

Hvis du (på samme måde) gerne vil med i Fearless og committe dig til at sætte ild til dit salg med e-mailmarkedsføring, så behøver du ikke at vente længere end til januar, men det vil være en god idé at skrive dig på ventelisten, for jeg lukker kun 4 ind, og den ene plads er allerede lovet væk.

Hvorfor lukker jeg kun 4 ind?

Fordi jeg har det fint med at Fearless vokser langsomt.

Tilmeldingslink til mine daglige emails finder du nedenfor.


Morten Spindler

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.