XXX-ord, du (ikke) må bruge

20220525-ord

»Morten«, sagde sagde drengen i en bydende stemme.

Vores yngste søn Thor er den eneste blandt mine børn, som ikke kalder mig FAR, og det har altid været lidt øv for mig – men 7 vilde heste kan ikke få ham til at ændre det, så jeg må nok bare acceptere, at jeg (for nu) ikke helt har samme plads i hans hjerte som... M-O-R.

Anyway, selvom han ikke elsker mig helt så højt som sin eneste ene, så vil han gerne have far-søn-samtaler med mig, og i dag havde han det her spørgsmål til sin far:

= = =

Hvorfor er »sku« blevet til et bandeord?

= = =

Og det er [beep] et godt spørgsmål.

Personligt mener jeg, at selveste begrebet bandeord er et tåbeligt koncept, for når vi gør ORD farlige og forbudte, så lægger vi en lille mine under det allerhelligste princip for at demokrati kan trives:

Ytringsfriheden.

Når man fx i amerikanske medier ikke må sige eller skrive »fåkk«, men man gerne må sige F-ing eller »Go F yourself«, så har vi fuldstændig tabt sutten.

Dels fordi F-ing betyder det samme.

Og dels fordi – som Anders Matthesen sagde i en debat om emnet – der kommer jo ikke farlige ord flyvende ind ad vinduet og angriber os.

Der findes ingen farlige ord.

Kun onde hensigter.

Men HVIS du bruger slemme ord i dine emails, skal du overveje at stave dem lidt forkert, så spamfiltrene ikke sætter dig i skammekrogen.

Bortset fra den detalje…

Så skriv bare fuldstændig som du taler.

Og forstærk det en lille smule.

Lad være med at bruge bandeord bare for at gøre det, men du kan formentlig slippe afsted med at skrive mere frit end du tror, og nogle af dine læsere vil elske dig for det, hvis du tør skrive som du taler. Andre vil hade dig. Men, hvis du gør det godt, vil de færreste af dine læsere være ligeglade.

Det tip må du snuppe og løbe.

Andre, og mere dybe, må du købe.

Ikke så meget fordi jeg skal tjene en masse penge på at hjælpe dig til bedre salg i din forretning, men mere fordi du næppe værdsætter det, hvis du ikke har noget skin-in-the-game.

Sådan har jeg det selv.

Og jeg har aldrig mødt nogen, der – med hånden på hjertet – kunne sige, at de havde det anderledes.

Nedenfor er linket til mit univers for ambitiøse e-mailmarkedsførere.

Der kan du investere i dig selv.

Eller lade være, hvis du hellere vil det.


Morten Spindler


Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.