Hjemsøgt af copy fra fortiden

True story.

Vores søn Thor på 7 år kan ikke fordrage havregrød, men...

...hvis vi kalder det rising-grød (udtalen minder lidt om Helsing-ør), så glider det ned med største velbehag. Også selvom det aldrig har set skyggen af ris men derimod er lavet af havregryn, vand, bananmos og lidt salt.

Og nej, det var ikke en stavefejl.

Han har selv døbt retten »rising-grød«, og indtil videre står det ikke til at ændre. En dag vil han formentlig selv insistere på, at det er barnligt at sige rising-grød, lissom han ikke længere kan ha' det når far her siger »Ma-dånnåx« om McDonals, selvom det oprindeligt var ham, der opfandt udtalen da han var mindre.

Det kan også ske, at ordet rising-grød bliver inkorporeret i det danske sprog som en ny fællesbetegnelse for morgenmads-grød med bananmos.

Time will tell.

For sproget ændrer sig hele tiden.

Derfor er det nok også lidt fjollet, når jeg ind imellem harcelerer over, at vi optager engelske ord i sproget. Nogle af de mest almindelige ord i det engelske sprog stammer nemlig fra det man kalder »Old Norse«, som var vikingernes sprog.

Her er et par eksempler:

* Die

* Bull

* Kid

* Mistake

* Skill

* Though

* Window

De nævnte eksempler på ord er alle nogen, som jeg har oplevet vores unger bruge i sætninger sammen med det danske sprog – så på en måde kan man vel sige at ordene blot har fundet hjem igen, no?

Jeg synes, at det giver en vidunderlig dynamik i sproget.

Men nu er skidtet selvfølgelig også både en hobby og en ganske væsentligt del af mit levebrød.

Speaking of which...

Mit første månedsbrev efter sommerferien (september udgaven) er i høj grad fokuseret på sproget, og en helt særlig disciplin i storytelling, som helt sikkert kan blive profitabel for dig, hvis du ellers kan komme igennem det. Du vil blive sat igang med tidskrævende opgaver – så selvom læsningen sikkert kan klares på under en time, så skal du bruge flere timer på de 'tasks', som jeg smider efter dig.

Så er du advaret.

Hvis du allerede er Fearless læser, skal du måske hoppe fra nu? Just kidding. Den nuværende lille flok trofaste Fearless Email Warriors ved godt, at læring kræver investering af tid og kræfter.

Hvis du derimod overvejer Fearless, men ikke kan klare tanken om at du rent faktisk skal gøre noget for at flytte dig, så har du hermed en undskyldning for at holde dig væk.

Alle andre kan look forward.


Morten Spindler

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.