Et magisk bånd, der vidner om rædsler og heltemod (og det kan blive DIT)

20221221_slavaukraini

Da jeg...

Den 4. december i år...

...satte mig bag rattet i en ældre 4-hjulstrækker for at køre mod Ukraine, var kun de allermest nødvendige detaljer planlagt.

Vi vidste, at vi skulle være i Lviv om aftenen mandag den 5. december – eller allersenest tirsdag morgen, hvor frivillige stod klar for at modtage 5 af bilerne og køre dem ud til forskellige grene af det ukrainske forsvar.

Derefter skulle vi helst være i Kyïv den 8. december kl. 17.30.

Altsammen i teorien muligt.

Endda med en god margen efter vestlige standarder.

(Haha.)

Og så havde vi naturligvis... nogenlunde styr på papirer til bilerne, for når man har tænkt sig at importere biler til et land i krig, så skal man forbi en hel del rød tape, hvis du forstår.

Anyway.

På hele turen (som jeg fortæller mere om i et andet afsnit)  bar jeg et stålarmbånd fra Trendhim med følgende tekst indgraveret:

= = =

СЛАВА УКРАЇНІ

= = =

Hvis du har fulgt bare en lille-bitte-smule med i timen, så ved du allerede at det er ukraines version af Winston Churchill's V FOR VICTORY, og det betyder »Glory to Ukraine«.

Armbåndet skulle minde mig selv om, hvad det er vi kæmper for, måske især hvis turen blev mere bisset end forventet, og samtidig ville jeg vise så mange ukrainere som muligt, at de ikke står alene... Jeg kunne selvfølgelig blot SIGE ordene (Slava Ukraini) til folk jeg mødte, men jeg tænkte, at det ville virke stærkere og mere troværdigt, hvis jeg kunne vise dem et indgraveret smykke med teksten.

Og jeg fik ret.

Stort set alle fik blanke øjne, når jeg fortalte om formålet med min/vores rejse og viste dem armbåndet.

Men Herr Spindlerman... Gjorde du det for at få personlig anerkendelse for min bedrift?

Måske lidt.

Hvem har selvindsigt nok til at erkende de ærlige og dybestliggende årsager til alt vi gør?

Uanset hvad – efter kort tid begyndte jeg at fortælle historien til ALLE dem jeg mødte og vise dem armbåndet, simpelthen fordi jeg kunne mærke, at det betød uendeligt meget for helt almindelige ukrainere på gaden, at et fremmed menneske (og hans kammerater) var rejst helt derned for at støtte deres kamp imod det onde fra øst.

Orkerne fra Mordor, om du vil, med Lord pRutin som den onde hærfører, der ikke skyr nogen midler for at tilrage sig mere magt.

Og armbåndet blev mit eget personlige symbol på det godes kamp mod det onde.

Intet mindre.

Og selvom det egentlig har personlig affektionsværdi for mig, så har jeg besluttet at sætte det på auktion (sammen med et par souvenirs købt på gaden i Kyïv), så vi kan få flere biler afsted til Ukraines forsvar.

I skrivende stund er det højeste bud 600 kroner.

Hver eneste krone går ubeskåret til Biler til Ukraine.

Følg linket herunder, for at byde selv eller hjælpe opslaget med lidt kærlighed...

BYD NU PÅ FACEBOOK
(eller LIKE/KOMMENTÉR/DEL)


Morten Spindler


PS. I godt og vel et par måneder har jeg været en del af organisationen »Biler til Ukraine«, der gør præcis, hvad navnet siger... Donerer biler til Ukraine. Vi samler penge ind, køber bilerne, fylder dem med nødhjælp (donationer) og kører dem ned til Ukraine, hvor vi overdrager dem til det Ukrainske forsvar. Det er mit håb at min viden om markedsføring (især med emails) kan gavne kampen for et frit Ukraine og Europa.

Hvis du vil hjælpe, så giv vores auktion lidt kærlighed og måske et bud.

 

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.