Lær af Liam's list-building skills

20221222_liam

Mit efternavn (Spindler) stammer – så vidt jeg ved – fra Tyskland.

Og det er der sådan set ikke noget særligt mærkværdigt ved.

Men omme i Tyskland havde de engang en anden mand, der pudsigt nok hed Schindler, og han arbejdede vistnok også med emails. I hvert fald har Steven Spielberg gået gjort en film om ham (med Liam Neeson i hovedrollen), der hedder Schindlers liste, og det kan vel kun være en e-mailliste, ikke sandt?

Nej, selvfølgelig ikke.

Schindler lavede derimod en maskinskrevet liste over alle de jøder, som han ville prøve at redde fra den visse død i 2. verdenskrigs uhyggelige koncentrationslejre.

Og ved hjælp af sin store formue og meget snedig kreativitet, lykkedes det ham at redde omkring 1.100 mennesker.

I filmens slutscene bryder han imidlertid sammen fordi han indser, at han kunne have solgt sin bil og måske have reddet yderligere 10 mennesker. Eller sit emblem af guld og måske 1-2 mere. Eller sin ring...

You get the picture.

Filmen har altid rørt mig dybt, men jeg havde aldrig troet, at jeg skulle stå i en lignende situation... Og hvis nogen for et år siden havde fortalt mig, at jeg i december '22 ville sætte fødderne i et Europæisk land som var i en blodig krig med ruzzland, så havde jeg smilet overbærende.

Men det blev sandt.

Jeg var i Ukraine fra 6-11. december, hvor jeg – som en del af Biler til Ukraine – skulle levere en 4-hjulstrækker til ægteparret Anna og Andrey, der begge kæmper for det Ukrainske forsvar. I alt leverede vi 7 biler, som, imens du læser dette, kører rundt nede ved frontlinien og redder liv, når sårede skal på hospitalet og de kæmpende soldater skal have forsyninger.

Og hver eneste dag gør jeg en lille indsats for at samle yderligere penge ind til biler og nødhjælp.

Ind imellem har jeg dårlig samvittighed over at bruge familietid på Ukraine.

Men omvendt nager den samme følelse, der fik Schindler i knæ...

Jeg kunne give en lille smule mere, og måske redde en soldats liv.

Anyway.

Nu har jeg besluttet at mit armbånd med indgraveringen Slava Ukraini skal sælges på auktion, så vi kan få lidt flere penge i kassen til biler. Jeg bar armbåndet på min tur til Ukraine, så det har lidt små-ridser, men også en helt unik historie, som du kan fortælle dine børnebørn...

Det har været i krig.

Måske ikke ved frontlinien.

Men det tog en krig at komme over grænsen – både ind og ud – og risikoen for angreb med missiler og droner var hele tiden til stede.

Byd på armbåndet her eller giv opslaget på FB lidt kærlighed så andre ser det og kan byde.

SLAVA UKRAINI >


Morten Spindler


PS. Sidste frist for at byde er i torsdag 22. dec '22, kl. 16.15

Morten Spindler
Frydenlund 80, 7120 Vejle Ø
MOBIL +45 40379295
email@mortenspindler.dk
SPINDLER APS CVR 29815895

Bygget med Simplero ⇠ Dette er et sponseret affiliate-link, hvilket betyder, at jeg får en lille bid af kagen, hvis du køber Simplero efter at have klikket på det.